Tα 10 χαρακτηριστικά της αληθινής φιλίας



Η φιλία αποτελεί ένα σημαντικό δώρο και όσοι το απολαμβάνουν είναι πραγματικά τυχεροί. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά της αληθινής φιλίας;
1. Υποστήριξη πάντοτε και παντού. Οι φίλοι πρέπει να βρίσκονται κοντά μας όταν νιώθουμε χάλια, όταν είμαστε χαμένοι, όταν περνάμε δύσκολα, αλλά και όταν βιώνουμε μία μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να μπορείτε να παίρνετε τους φίλους σας τηλέφωνο για βοήθεια και αν σας την προσφέρουν απλόχερα χωρίς να ζητούν τίποτε σε αντάλλαγμα.
2. Οι επιτυχίες οφείλουν να γιορτάζονται. Οι πραγματικοί φίλοι θα βρίσκονται κοντά σας για να γιορτάσουν μαζί σας κάθε σας επιτυχία.
3. Το γέλιο είναι το φάρμακο για κάθε κατάσταση, όσο δύσκολη κι αν είναι.
4. Ο δεσμός είναι ισχυρός. Λόγω συνθηκών, μπορεί να μην είναι πάντοτε δυνατό να βλέπετε σε καθημερινή βάση τους φίλους σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθείτε. Ένας ισχυρός δεσμός, είναι δύσκολο να χαθεί τόσο απλά.
5. Δεν χωράνε πείσματα. Οι πραγματικοί φίλοι δεν αφήνουν αυτά που τους ενοχλούν να μπουν ανάμεσά τους και χρησιμοποιούν την ειλικρίνεια ώστε να ξεκαθαρίζουν τις καταστάσεις.
6. Δεν κρατάνε όλες οι φιλίες. Όπως και οποιαδήποτε άλλη σχέση, έτσι και οι φιλίες δεν είναι πάντοτε προορισμένες για να κρατήσουν για πάντα και είναι σημαντικό να βρίσκει κανείς το κουράγιο να φύγει μακριά από μία σχέση που δεν του προσφέρει τίποτα.
7. Συγχώρεση. Ακόμα κι αν κάποιος δεν ζητάει τη συγχώρεσή σας, φροντίστε να την δώσετε απλόχερα.
8. Όρια. Κάθε σχέση χρειάζεται όρια για να ανθίσει και το ίδιο ισχύει και για την φιλία.
9. Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται. Εάν ένας φίλος σας χρειάζεται τη βοήθειά σας, οποιαδήποτε στιγμή είναι σημαντικό να είστε κοντά του. Όχι απλά με ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα, αλλά εφόσον είναι δυνατόν με τη φυσική σας παρουσία.
10. Μέσα από τους αληθινούς σας φίλους, κάνετε νέους. Οι καλύτεροί σας φίλοι είναι η καλύτερη πηγή γνωριμιών για νέους, καινούριους καλούς φίλους. Μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να κοινωνικοποιηθείτε με τους φίλους των φίλων σας. Έχουν, άλλωστε, την έγκρισή τους!
Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 10 Characteristics of Friendships That Keep που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.
Κατερίνα Νανοπούλου
HuffPost Greece

0 comments :

Post a Comment

Powered by Blogger.
back to top